Web Adresini SSL Bağlantıya Zorla
Eğer web adresinize ulaşmak istediğinizde "https" yerine daha az güvenli olan "http" protokolü kullanılıyor ve bu sayede sitenize bağlantı sorunları yaşanıyor ya da güvensiz site olarak gözüküyorsa...
Giriş
Eğer web adresinize ulaşmak istediğinizde "https" yerine daha az güvenli olan "http" protokolü kullanılıyor ve bu sayede sitenize bağlantı sorunları yaşanıyor ya da güvensiz site olarak gözüküyorsa yapmanız gereken ayarlamalar bulunuyor.
Web Sitem Neden Http Protokolü'nü Kullanıyor?
Bunun bir çok sebebi olabilir. Web siteniz için SSL sertifikasını ücretsiz kullanım sunan sağlayıcılar tarafından yüklemişseniz veya yüklerken bazı ayarları eksik yapılandırdıysanız bu tür hatalar ortaya çıkabiliyor.
Web sitenize bağlanırken SSL sertifikayı aktif etmek için bazı yapılandırmalar yapılması gerekiyor. Tarayıcınızı "HTTPS" bağlantı kurması için ayarlardan zorlayabilirsiniz böylece internette gezinirken daha güvende olursunuz. Ancak bu sadece sizin siteye bağlantınız için SSL sertifikasına zorlar bu ayarı yapmayan diğer kullanıcılar için de web sitenizi SSL bağlantıyla kullanmak daha mantıklı olacaktır.
HTTP Üzerinden Gelen Bağlantıları HTTPS'e Yönlendirme
Daha önceki blog yazımızda web sitemiz için ücretsiz SSL sertifikası uygulamıştık. Farkındaysanız arama çubuğuna "alanadi.com" yazıp aratınca SSL sertifikası aktifleşmiyor ve bağlantı HTTP protokolü üzerinden sağlanıyor. Bu sorunun çözümü için küçük bir ayar yapmamız gerekiyor.
- Hosting dosya yöneticimizi açıyoruz.
- Kök dizine (index.html dosyasının bulunduğu dizin) ".htaccess" adında dosya oluşturuyoruz.
- .htaccess içerisine aşağıda bulunan kodları yazıyoruz.
- Dosyayı kaydediyoruz.
Artık web sitenizin adresini yazdığınızda sürekli HTTPS protokolü ile bağlantı sağlayacaktır.
.htaccess Dosyası
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteCond %{HTTP:CF-Visitor} !{"scheme":"https"}
RewriteRule(.*)https://%{HTTP HOST}%{REQUEST URI}[L,R=301]
Sonuç
SSL/TLS, bankacılık işlemleri, e-posta iletişimi, online alışveriş ve web siteleri gibi birçok internet tabanlı hizmette kullanılır. Bu protokoller, internet üzerinden veri aktarımının güvenliğini artırır ve kullanıcıların kişisel bilgilerini korur. Bu nedenle, özellikle web siteleri için kullanıldığında, güvenlik açısından çok önemlidir.